-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16751 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

چرا با پيشرفت هاي علمي در نجوم هنوز معيار ثابت شدن اول ماه را رويت مي دانند؟
احكام شرعي در طول تاريخ براي عموم مردم وضع گرديده است. از همين رو ملاك هاي ثبوت موضوعات آن، به گونه اي در نظر گرفته شده كه براي عموم مردم، در هر زمان و در هر مكان قابل تشخيص باشد. در گذشته و هم اكنون نيز سهل ترين راه اثبات اول ماه براي همه مردم در هر نقطه، رؤيت ماه بوده و هست؛ چه با سواد باشند چه بي سواد و چه در كوه باشند، چه در بيابان. اما قضيه محاسبات علمي - گرچه پيشرفت هاي بسيار مهمي در امر نجوم و محاسبات انجام گرفته است - ولي به دليل فراواني پارامترهايي كه بايد مورد محاسبه قرار گيرد، نتايج به دست آمده از محاسبات نوعاً تقريبي است. از اين رو گاه منجّمان اعلام مي كنند كه ماه قابل رؤيت نيست، ولي رؤيت مي شود و گاه نيز برعكس. بلي اگر زماني محاسبات به گونه اي شود كه يقين آور باشد، در اين صورت تفاوتي نخواهد داشت كه ماه ديده شود و يا محاسبات چنين نتيجه اي را بدهد؛ چون ملاك براي اثبات اول ماه، رؤيت آن و يا يقين به آن است.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.